Финансови проблеми между партньорите, които водят до раздяла

Кредитите под всякаква форма могат да бъдат повод за конфликт в любовната връзка

18.10.2021 | 09:02 Редактор: Жаклина Иванова
Финансови проблеми между партньорите, които водят до раздяла

Любовта между двама души никога не е безпроблемна. Има различни кризисни ситуации, които двамата успяват да преодолеят или пък се стига до раздяла/развод. Темата за парите е сред водещите. Защо?

Навици по отношение на това кой как харчи

Един от най-често срещаните проблеми, които двойките имат по отношение на парите, е свързан с навиците на харчене на партньора. Независимо от това дали сте в брак или ресурсите ви са обединени, това как половинката ни харчи или пък ние, винаги създава напрежение.

Ако единият от двамата обича да си угажда, не се отнася сериозно към финансите, то това предизвиква напрежение, че ако се съберете в едно домакинство, несериозността ще продължи.

Несъответствието на доходите

Освен ако и двамата сте на еднакви йерархични позиции или имате бизнеси, които се развиват еднакво добре, разликата в доходите е неизбежна. Когато тя е малка, може да не бъде "забелязана", но значителната разлика в месечните възнаграждения е много вероятно да внесе напрежение в отношенията.

Нивото на стрес зависи и от това как се оформя бюджетът - дали единият партньор не харчи заплатата си само за себе си, изисквайки да има достъп и до финансите на другия. Възможно е единият да не търси по-добри възможности за себе си, защото му е удобно партньорът му да получава повече пари и да знае, че може да разчита на него.

Изплащането на дългове

Кредитите под всякаква форма могат да бъдат повод за конфликт в любовната връзка. Как планирате да ги изплатите, кой е отговорен за изплащането или в каква времева линия искате да се справите.

Дългът може да бъде много сериозен проблем, ако трудно се погасява и има недостиг на средства за текущи нужди.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК