Обичате партньора си, но сте нещастни - ето защо трябва да се разделите

Съществуват непреодолими проблеми и различия, заради които не си заслужава да бъдете заедно

25.09.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Обичате партньора си, но сте нещастни - ето защо трябва да се разделите

Връзките и любовта невинаги са безоблачни. Дори да обичате партньора си е възможно да дойде момент, в който да се наложи да го напуснете. Прекратяването на връзка не е лесен момент от живота на една двойка.

Съществуват непреодолими проблеми и различия, заради които не си заслужава да продължавате да се блъскате в стена. Поддържането на изкуствена поносимост, мир и лъжливо щастие между партньорите е изтощаващо и не води до спасяване на отношенията в дългосрочен план.

Съществуват някои основателни причини да преустановите връзката си, дори да обичате партньора си.

Партньорът ви не ви е верен

За някои изневярата е препятствие, което се оказва непреодолимо и това е напълно разбираемо. Ако успеете да намерите път един към друг отново след такова сътресение, това може да заздрави връзката ви. Но ако мисълта за неверността на партньора ви ви отвращава и се насилвате да живеете с това, имате пълното основание да сложите край на връзката ви. Ако се чувствате сякаш се насилвате да продължите, усилията са безсмислени.

Финансови проблеми

Проблемите, свързани с парите, могат да се проявят в много аспекти. Единият партньор може да изкарва повече от другия и това да е пречка. Възможно е да харчите по различен начин, да имате различни разбирания за спестяването. Или сте хванали партньора си в укриване на доходи от вас по някаква причина.

Всички тези и още различия в схващанията за управлението на парите в двойката или семейството са причина да извадите картите на масата и да поговорите сериозно по този въпрос. Ако не намерите консенсус, прекратяването на отношенията е една от възможните опции.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК