Водата с лимон има невероятни ползи за здравето ни

Тя е наситена с витамин С, В, калций, желязо, магнезий, калий, ензими, антиоксиданти и фибри

16.10.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Водата с лимон има невероятни ползи за здравето ни

Ако се чудите как да стартирате деня си така, че да сте по-здрави с всяка следваща сутрин, започнете да пиете вода с лимон. Първото нещо, което изпивате сутрин, не трябва да е кафето ви, а чашата с вода и лимон. Тази вълшебна свежа смес ще окаже благоприятни ефекти върху цялостното ви здраве и с течение на времето ще се превърне в любимия ви ритуал за здраве сутрин.

Водата с лимон е изключително полезна заради елементите, които съдържа. Благодарение на лимоните тя е наситена с витамин С, В, калций, желязо, магнезий, калий, ензими, антиоксиданти и фибри. Ако започнете да пиете вода с лимон всяка сутрин, това ще се отрази на редица функции в тялото.

Какви са потенциалните промени, които може да усетите, ако пиете вода с лимон всяка сутрин на гладно?

Подобрява храносмилането

Водата с лимон има свойството да активира стомашните ензими и киселини, подготвяйки храносмилателния тракт за приема на храна рано сутрин. Закуската е най-важното хранене за деня. Ето защо трябва да сте добре подготвени за нея.

По-силен имунитет

Водата с лимон е много богата на витамин С, който е важен антиоксидант за имунната система. Той може да допринесе за по-лекото протичане на инфекции, по-бързото оздравяване и намаляване на усложненията при вирусни и бактериални инфекции.

Добра хидратация

Когато станете от сън е много важно да изпиете чаша вода. Още по-добре ще е, ако тя е обогатена с лимонови резенчета. Тялото се нуждае от хидратация заради дългите нощни часове на сън, в които сте изгубили голяма част от течностите в организма. Водата с лимон ще ви хидратира и енергизира веднага след събуждане.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК