Какви са ползите за кожата от тиквата?

Сезонните продукти са едни от най-подходящите за приготвяне на подхранващи маски

28.09.2021 | 12:45 Редактор: Юлия Христова
Какви са ползите за кожата от тиквата?

С идването на есента кожата се нуждае от специални грижи и подхранване. Сезонните продукти са едни от най-подходящите за приготвяне на подхранващи маски, съдържащи витамини, минерали и антиоксиданти, от които кожата се нуждае през есенния сезон.

Тиквата е сред тези продукти, които съчетават богато наличие на именно такива хранителни вещества. Подарете ги на кожата си под формата на подхранващи и хидратиращи маски, богати на бета-каротин, витамин С, А, минерали и антиоксиданти.

Подхранва повехналата кожа

Тиквата е богата на ензими и алфа-хидрокси киселини, които имат ексфолиращ характер. Те допринасят за ускоряване обновяването на кожните клетки, като по този начин стимулират възвръщането на сиянието и жизнеността ѝ.

Помага за избледняване на пигментни петна

Тиквата съдържа изобилие от витамин А. Той е мощен антиоксидант с противовъзпалителен ефект, насърчаващ деленето на клетките. Витамин А има изсветляващи свойства, които подпомагат избледняването на петната от слънцето, появили се по кожата през лятото.

Изглажда фините линии

Бета-каротинът и витамин С в тиквата имат изглаждащ ефект върху бръчките и фините линии, тъй като са антиоксиданти по рода си и стимулират синтеза на колаген. Този процес подпомага изглаждането и уплътняването на кожата.

Маска с тиква и кисело мляко

1 супена лъжица пюре от тиква;
1 супена лъжица кисело мляко.

Смесете двете съставки до получаване на гладка паста. Нанесете върху чиста и подсушена кожа. Оставете да действа 15 минути. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично.

Цялата статия четете в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК