Ябълките са верен помощник за поддържане на красива кожа и блестяща коса

Стимулират обновяването на кожните клетки, намаляват бръчките, изглаждат тена

15.10.2021 | 08:19 Редактор: Жаклина Иванова
Ябълките са верен помощник за поддържане на красива кожа и блестяща коса

Ябълките и съдържащата се в тях ябълчена киселина са мощни ексфолианти. Te обединяват богата гама от вещества, които са ценни за кожата и косата. Маските, ексфолиантите и скрабовете с ябълки могат да подарят на кожата и косата ви хидратиращи, стимулиращи и обновяващи сезонни ефекти, с които да заблестят с нова сила.

Ябълките са много богати на полифеноли – антиоксиданти, които имат силен антистареещ и противовъзпалителен ефект. Те са много богат източник на витамини от група В.

Ябълчената киселина се причислява към алфа-хидрокси киселините, които имат изключителен ексфолиращ ефект. Те стимулират обновяването на кожните клетки, намаляват бръчките и признаците на стареене, изглаждат тена.

Ябълчената киселина има и хидратиращ ефект, който допълва ексфолирането. Тя допринася не само за отстраняване на мъртвите кожни клетки, но и помага за задържането на влагата в кожата.

Тъй като ябълките са най-естественият източник на ябълчена киселина, те могат успешно да се използват в красотата и поддръжката на кожата и косата здрави.

Ексфолираща маска за лице с ябълково пюре

Съставки:

2 супени лъжици пюре от ябълки;
1 супена лъжица смлян овес;
1 чаена лъжица мед;
2 чаени лъжици лимонов сок, пресен.

Смесете всички съставки в блендер. Разбийте. Нанесете получената маска върху лицето и шията. Оставете да действа 10 минути. Отмийте с масажиращи кръгови движения.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК