Кой е собственикът на "Зоопарк Бургас", помогнал за спасяването на елена в Родопите?

Любовта към животните дава смисъл на живота на Кръстьо Дъбов

03.10.2021 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

Кой е собственикът на "Зоопарк Бургас", който се включи безвъзмездно в акцията по спасяването на елена от Родопите, който се мислеше за крава?

Денят на Кръстьо Дъбов започва в 06:30 сутринта. Първо влиза в клетката на двете полярни вълчета. Признава, че е много привързан към тях. Отгледал ги е като свои деца, след като майка им умира.

"Когато вляза при вълците и кажа Марая и Аманда, те веднага идват, по инстинкт започвам да им говоря: "Как си, моето момиче", близват ме, общуваме и се получава един разговор", сподели Кръстьо Дъбов.

Всичко започва преди 20 години. Преподавал три години география и биология, той осъзнава, че призванието му е друго. Любовта към животните дава смисъл на живота му. Първо създава ферма за пауни, като постепенно животните стават над 650. 

"Те са винаги много истински, много искрени, при тях няма едно лице пред теб, друго лице зад теб. Те са или агресивни или са приятели", допълни собственикът на "Зоопарк Бургас".

Постепенно зоопаркът приютява и пострадали животни.

"Започнахме преди години със сърничките, които бяха спасени от Фондация "Дивите животни", сови, щъркели, пеликани , постоянно имаме някакви животни, които са от дивата природа и не могат да бъдат върнати", сподели той.

Върнат към природата обаче ще бъде обаче спасеният от обстрелване елен от кърджалийското село Кьосево, който се мислеше за крава и създаваше проблеми в стадото.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Много хубав зоопарк, голямо място и с много площ за децата! пожелавам му да се развива ! Сигнализирай за неуместен коментар