Есенен детокс на тялото: Лунна диета за октомври

Течностите имат благоприятно влияние върху тонуса и настроението на тялото

01.10.2021 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Есенен детокс на тялото: Лунна диета за октомври

Настъпването на есента ни напомня, че е време да помислим за своето сезонно меню. В него ще продължават да присъстват свежи продукти, но и ще наблегнем на тези, които повишават имунитета като мед, орехи, чесън, джинджифил, лимони.

Може би се питате дали есента е подходящ сезон за детокс на организма. Да, тъй като това ни помага да поддържаме добър имунитета, разбира се ако го правим както трябва. Лунната диета е един добър вариант.

В рамките на 24 часа от започването на съответната лунна фаза е желателно да се консумират само плодови и зеленчукови фрешове, към които по желание може да добавим и лимон, джинджифил. Други разрешени напитки са водата и билковите чайове. Мед, захар, сол, млечни и твърди храни не влизат в лунната диета.

Течностите имат благоприятно влияние върху тонуса и настроението на тялото. Пиенето на вода и чай стимулира бъбречната дейност и спомага за прочистването и детоксикацията, както и елиминирането на част от излишните течности в организма.

Пресните сокове укрепват имунната система. След като приключи 24-часовата фаза от диетата е важно да се захраним с по-леки храни, да избягваме тестените изделия, пърженото, алкохола, газираното, които не са разрешени и по време на самата диета.

Лунната диета може да е ново начало на по-здравословно хранене, което да повиши енергийните ви нива, да ви помогне в елиминирането на излишни килограми. Тези прочистващи дни на течности помагат на тялото да се презареди с енергия.

В някои случаи лунната диета може да доведе до главоболие, което се смята за нормално при детокс на тялото. Не са изключени замайвания, прилошавания, тогава прекратете режима или хапнете по-захарен плод, информира az-jenata.bg.

Може да си запишете фазите на Луната за месец октомври, ако желаете да следвате лунната диета.

- 6.10.2021 г. – 14:44 часа – новолуние;

- 13.10.2021 г. – 06:35 часа – първа четвърт;

- 20.10.2021 г. – 17:41 часа – пълнолуние;

- 28.10.2021 г. – 23:44 часа – последна четвърт.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК