Няколко храни, които ще ви помогнат в борбата с крампите и спазмите

Те са богати на витамини и минерали

29.09.2021 | 11:23 Редактор: Жаклина Иванова
Няколко храни, които ще ви помогнат в борбата с крампите и спазмите

Бананите са плод с невероятен вкус и много хранителни качества. Те са богати на витамини и минерали, заради които заслужават специално място във всяка диета.

Крампите и спазмите, от друга страна, са често срещан проблем, с който се сблъскват много хора. Те се наблюдават по време на менструация или предменструален синдром при много жени, при спортуващи и трениращи хора. Крампите могат да бъдат силно болезнени и да предизвикат невъзможност за извършване на ежедневните дейности. Могат и да ви събудят през нощта със сковаваща и силна болка.

Ако искате да намерите облекчение на болезнените крампи, може би бихте се обърнали към храните, богати на магнезий. Трябва да се отбележи обаче, че калият е не по-малко важен минерал в борбата с крампите, според livestrong.com.

Магнезият и калият са минерали, участващи в електролитния баланс, важен за нервната система и мускулите. Бананите са богати както на калий, така и на магнезий. Ето защо редовната им консумация може да подпомогне борбата с крампите, доставяйки на организма добро количество калий.

Дехидратацията също играе съществена роля в генезата на крампите в мускулите. Ако в организма не се съдържат достатъчни количества вода, нивото на електролитите също може да се понижи. 

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК