Онлайн музей, посветен на историята на мобилния телефон, ще заработи през ноември

Той е създаден от експерта по мобилни телефони Бен Ууд, старши анализатор в CCS Insight

27.09.2021 | 06:30 Редактор: Юлия Христова
Онлайн музей, посветен на историята на мобилния телефон, ще заработи през ноември

Онлайн музей, посветен на историята на мобилния телефон, трябва да се появи през ноември и да съдържа повече от 2000 уникални мобилни телефона от 200 различни производители, съобщава DPA.

Музеят на мобилните телефони, който ще демонстрира развитието на мобилния телефон от 1984 г. до днес, се поддържа от мобилния оператор Vodafone чрез петгодишно спонсорско споразумение.

Музеят е създаден от експерта по мобилни телефони Бен Ууд, старши анализатор в CCS Insight, и неговия колега ветеран в мобилната индустрия Мат Чатрли.

Онлайн музеят ще покаже първите мобилни телефони, предимно големи, тежки устройства, които едва са били преносими, в допълнение към най-новите сгъваеми смартфони, които разполагат със сгъваеми екрани, както и най-съвременните телефони с камери.

"Събирам телефони повече от 25 години. През последните три десетилетия мобилният телефон се превърна в част от социалната материя и разнообразието от дизайни, от първите мобилни телефони до най-новите смартфони с гъвкави екрани, това е нещо, което трябва да се види“, каза Ууд.

Когато се отвори онлайн музеят, желанието им е да бъдат богат източник на обучение и начин да вдъхновят младите хора да продължат да създават свои собствени невероятни мобилни иновации в бъдеще.

Преди повече от 35 години Vodafone осъществи първото си обаждане по мобилен телефон в Обединеното кралство чрез Vodafone Transportable VT1 с телефон, който беше с размерите на акумулатор за кола и дори по-тежък от него, спомня си Макс Тейлър, директор на британските служби за защита на потребителите в компанията.

„Тези ранни устройства и всичко, което се появи по-късно, е завладяваща история, не само за самата технология и начина, по който тя се развива, но и за начина, по който комуникираме“, каза Тейлър, цитиран от БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК