Кои са възможните причини за повехналата кожа?

Мръсният въздух влияе негативно върху състоянието на кожата

03.08.2021 | 22:50 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са възможните причини за повехналата кожа?

Сияещата кожа е нещо, за което всяка жена мечтае. Тя обаче може да изгуби блясъка си по много причини. Хубавото е, че можете да поправите това с подходящата грижа, хранене и рутина, с които да възвърнете блясъка, жизнеността и сиянието ѝ.

Кои са възможните причини за повехналата кожа?

Замърсяване

Мръсният въздух влияе негативно не само върху дихателната система, но и върху състоянието на кожата. Токсичните фини частици, които полепват по кожата, навлизат в нея и я увреждат, дехидратират и отнемат от блясъка ѝ. Ако живеете в град или населено място с по-голямо замърсяване, много вероятно е повяхването на кожата ви да се дължи на това.

За да намалите въздействието на средата върху кожата е от изключително голямо значение да миете лицето си след прибиране вкъщи или преди лягане. Задължително включете измиващи продукти в рутината за кожата си. Никога не си лягайте преди да сте свалили грима от лицето си. Наслагването на мръсните частици от външната среда по кожата причинява запушване на порите, дразнене, зачервявания, възпаления, дехидратация и повяхване.

Недостатъчно антиоксиданти

Антиоксидантите се грижат кожата да е здрава, млада, бляскава и жизнена. Когато те не присъстват достатъчно в грижата за кожата и в храненето, кожата страда. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, причиняващи дисбаланс в състоянието на кожата, както и бръчки.

За да неутрализирате оксидативния стрес, наблегнете на плодовете и зеленчуците. Те са едни от най-добрите източници на антиоксиданти, от които кожата се нуждае, за да усвоява по-добре колагена.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК