Препоръчително е да си набавим тези хранителни елементи за гладка кожа през лятото

Продължителното излагане на слънчевите лъчи може сериозно да ни навреди

28.06.2021 | 14:58 Редактор: Жаклина Иванова
Препоръчително е да си набавим тези хранителни елементи за гладка кожа през лятото

Продължителното излагане на слънчевите лъчи може сериозно да навреди на нашата кожа. През горещите месеци грижата за нашата кожа включва нанасяне на слънцезащита всеки ден, дори и да не сме на плаж, консумация на свежи плодове, зеленчуци и много вода.

Но през лятото кожата има нужда от някои важни хранителни елемента, които можем да си набавим с помощта на вкусни храни или хранителни добавки. 

Електролити

Поддържането на добра хидратация на организма е от ключово значение за поддържането на кожата ни здрава и красива. Летните горещини и спортните активности предизвикват обилно потене. С потта си, освен вода и токсини, ние губим и ценни електролити - натрий, калий, магнезий, калций, фосфор.

Именно те помагат на организма да регулира потока на хранителни вещества, вода и отпадъци във и извън всички клетки и поддържат по-ефективно рехидратацията.

Колаген

Той се счита за основния структурен протеин, който се намира в тялото ни естествено. Колагенът е важен за костите, кожата, зъбите, ставите, сухожилията, хрущялите. За съжаление той намалява с напредването на възрастта, а кожата ни се нуждае от него, за да бъде максимално дълго време по-гладка и еластична.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК