Как бързо и лесно да обелим яйцата

Лесен трик, който ще ви е изключително полезен

01.08.2021 | 17:32 Редактор: Искра Ангелова
Как бързо и лесно да обелим яйцата

Всеки знае колко бавно и мъчително може да се окаже беленето на твърдо сварените яйца. Понякога черупката не може да падне изцяло. По яйцето остават остатъци от нея. Когато се опитате да отстраните и тях, падат цели части от белтъка, което намалява количеството яйце, което искате да консумирате.

За да имате винаги добре обелено и цяло сварено яйце, на което да можете да се насладите само след секунди, ви трябва лесен трик за белене на твърдо сварени яйца. С негова помощ ще обелите яйцето за няколко секунди без да отстранявате и части от белтъка му. 

Най-напред сварете яйцата много добре в леко подсолена вода. След като водата заври, оставете яйцата да се варят 7-8 до 10 минути в зависимост от това колко твърдо искате да ги сварите.

Отцедете горещата вода. Залейте яйцата със студена вода, за да спрете процеса на готвене и да им помогнете да изстинат по-бързо.

Почукайте леко едно яйце в плота на масата. Не удряйте силно, а колкото черупката да се напука. Направете това от всички страни на яйцето, съветва az-jenata.bg.

След това вземете яйцето между дланите си и започнете да го овалвате и търкаляте между тях, сякаш оформяте кюфте. Приложете лек натиск. Това ще отдели черупката от белтъка. 

След това с едно движение отстранете черупката. Изплакнете яйцето под течаща вода, за да премахнете евентуалните остатъци от черупка. 

С този лесен трик ще можете за секунди да белите варените яйца всеки път.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК