Защо интелигентните хора по-трудно започват връзки

Те усещат и знаят кога си струва да се впускат във връзка и кога тя е загуба на време

24.07.2021 | 08:49 Редактор: Юлия Христова
Защо интелигентните хора по-трудно започват връзки

Интелектът е едновременно дар и проклятие. Той може да помогне в много сфери на живота, но и да попречи. В откриването на любовта определено на интелигентните хора им е доста по-трудно. Те се поглеждат в огледалото и вече знаят какво искат, с какво не биха направили компромис, от какво наистина имат нужда.

Интелигентният човек е надежден партньор. Той е смислен, отдаден, целеустремен, добре знае качествата и недостатъците си. Затова и търси човек, който е на сходно осъзнато ниво, като него. Откриването му обаче е трудно.

Защо интелигентните хора откриват любовта по-трудно?

1. Интелигентните хора са аналитични.

Интелектът е способността на мозъка да борави с информацията, с която разполага. Това прави умът по-аналитичен, особено ако сте човек с по-високо IQ. Интелигентният човек умее да анализира сигналите, които улавя от поведението на партньорите си, като добре преценява дали са подходящи за дългосрочна инвестиция на чувства или не. Това не означава, че интелигентните хора не са спонтанни и романтични. По-скоро те усещат и знаят кога си струва да се впускат във връзка и кога тя е загуба на време.

2. Интелигентните хора знаят, че е по-добре да са сами, отколкото с грешния човек.

Да си с грешния човек е нещо, подобно на затвор, само че в емоционален смисъл. Не можеш да си откровен с него и със себе си, не можеш да се изразяваш свободно, не можеш да дишаш свободно в компанията на човек, който по никакъв начин не ти приляга. Колкото повече се опитваш да притъпиш гласа отвътре, толкова повече нещастието взима превес. Интелигентните хора предпочитат да останат сами колкото е необходимо, но да открият човек, за когото си заслужава да се борят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК