9 ценни съвета за съвършен маникюр у дома

Винаги използвайте основа, пиленето на ноктите трябва да е внимателно

21.07.2021 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
9 ценни съвета за съвършен маникюр у дома

Възможно е години наред да правим маникюра си сами и отново той да не се получава така, както би ни се искало. Чудите се какво може да подобрите - следващите съвети определено ще допринесат за видима промяна.

1.  Нужни са само три движения
Точно толкова са напълно достатъчни, за да покриете добре нокътната плочка, а всяко следващо създава наслояване и предпоставка за проблеми. Започнете от основата на нокътя и движете четката наляво, надясно и накрая преминете през средата. 

2. Почистете, ако сте излезли извън нокътната плочка
За да бъде напълно прецизен маникюрът, трябва да се погрижим и за малките детайли. Най-лесно можете да почистите ъглите, като използвате стара четка от гланц за устни, която да потопите в лакочистител - тя е достатъчно прецизна, а и ще спестите средства.

3. Винаги използвайте основа
Формулата на този тип продукти има за цел да задържи лака максимално дълго върху ноктите. Освен това, тя ще предотврати оцветяването на плочката.

4. Пиленето на ноктите трябва да е внимателно
То трябва да се случва само в една посока. Ако правите произволни движения, рискувате върха да остане назъбен. Неправилната употреба на пила или ниското ѝ качество водят до белене, цепене и чупене на ноктите, затова избирайте умно, когато пазарувате инструменти и комплекти за маникюр.

5. Не клатете бутилката
Вместо да поклащате бутилката, обърнете я хоризонтално и разтрийте напред-назад между дланите си. Така ще избегнете появата на балончета въздух в лака и върху ноктите си.

6. Стойте далеч от топла вода
Никога не мийте съдове или влизайте под душа, след като сте се лакирали. Може би сте разбрали това по трудния начин, но топлата вода е най-върлият враг на маникюра. Тя причинява разширяване на нокътното легло, принуждавайки лака да се разшири с него и и така напукването е факт.

7. Блестящи лакове = повече трайност
Формулата на блестящите лакове не само повишава тяхната трайност, но ги прави чудесен избор за тези, чийто маникюр се напуква много лесно или искат да прикрият неравности по нокътната плочка.

8. Съхранявайте лаковете за нокти правилно

Знаете ли, че ако съхранявате лака си за нокти в хладилника, той ще се задържи в добро състояние по-дълго? Пряката слънчева светлина и топлината влияят директно върху консистенцията на формулата и цвета.

9. Три слоя
Въздържайте се от желанието си за много пластове - три са напълно достатъчни. Всеки следващ кара маникюра да съхне много по-бавно и рискът от поява на несъвършенства е в пъти по-голям.

Снимки: depositphotos.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК