Необичаен страничен ефект: Ваксинацията с Pfizer увеличава бюста

Лекар вярва, че всичко е свързано с временно увеличаване на лимфните възли

09.07.2021 | 12:38 Редактор: Искра Ангелова
Необичаен страничен ефект: Ваксинацията с Pfizer увеличава бюста

Информация за необичаен страничен ефект, който се появява при жени след ваксинация срещу коронавирус с ваксината на Pfizer, се разпространи в социалните мрежи, съобщава норвежкият телевизионен канал NRK. Няколко момичета съобщили, че гърдите им са се увеличили след поставяне на първата доза от ваксината.

"Потрябва ми сутиен с цял размер по-голям, беше някаква криза", казва 17-годишната Ема от Осло в TikTok преди няколко седмици. В отговор тя получи десетки коментари с подобни впечатления.

Лекарят Хайнрих Бакман вярва, че всичко е свързано с временно увеличаване на лимфните възли. Той подчертава, че след ваксинацията това е често срещано явление, тъй като тялото мобилизира всички сили, за да се справи с инфекцията. Ефектът е краткосрочен, уверява специалистът.

Стейнар Мадсен от Норвежката агенция по лекарствата също е запознат с неочаквания страничен ефект, за който многократно са докладвали дами от САЩ.

"След ваксинацията около 10% от лимфните възли в подмишниците се уголемяват, гърдите се издигат малко напред и жената изглежда с по-голям бюст", обяснява Мадсен. Ако ефектът изчезне след няколко дни, каза той, засегнатите няма да има от какво да се притесняват, информира "Фокус".

От офиса на Pfizer в Норвегия заявиха пред NRK, че никога не са чували за такъв страничен ефект от ваксината, въпреки че не изключиха да е възможно да има такъв.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК