Pfizer иска разрешение да прилага трета доза, защитата след две пада след 6 месеца

Би трябвало да увеличи нивата на антителата срещу Бета варианта с 10 пъти

09.07.2021 | 07:00 Редактор: Тодор Петров

Pfizer и BioNTech ще поискат разрешение от американския регулатор за прилагането на разработваната от тях трета доза на ваксина срещу Ковид-19. 

Причината е, че първоначалните данни от тестовете показали, че третата доза увеличава нивата на антителата срещу Бета варианта на Ковид-19 с 10 пъти.

Компаниите стъпват и на идващите от Израел данни, където е отчетен спад на ефикасността на ваксините шест месеца след прилагането им, което според експертите на Pfizer и BioNTech показва, че поставянето на трета доза може да е необходимо в рамките на половин година след пълен цикъл на ваксинация. 

Получените данни от тестовете на третата доза ваксина на компанията ще бъдат предоставени на американската Администрация по храните и лекарствата, както и Европейската агенция по лекарствата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Смисъла е, че наливаме милиарди в частни коомпании от парите на данъкоплатците. Това извращение и комунист не може да го измисли Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
данни от Израел
преди 2 години
Сега е на дневен ред Делта варианта, срещу който Пфайзер не дава добър имунитет. Няма ли да променят ваксината за него, тогава да искат трета доза? Какъв е смисълът пак да им наливаме милиарди за вече неефективна ваксина? Сигнализирай за неуместен коментар