Ето кои са някои от най-полезни естествени антибиотици

Кокосовото масло помага за лечение на кашлица, кандида, възпаление и дори брадавици

26.06.2021 | 11:06 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои са някои от най-полезни естествени антибиотици

Не беше отдавна времето, когато медицината изглеждаше много различно от днес. Нашите баби и дядовци разчитаха предимно на природните лекове, а днес ние сме готови да изкупим лекарствата в аптеката още при първите симптоми на настинка. Въпреки че трябва да сме благодарни за съвременната медицина, която увеличи продължителността на човешкия живот, все пак и ние не трябва да се отказваме от лекарствата, дарени ни от природата.

Вижте някои от най-полезни естествени антибиотици:

Ехинацея

Това растение е член на семейство слънчоглед и е едно от най-добрите естествени антибиотици, които действат при обикновена настинка. Проучванията показват, че използването на добавка от ехинацея може да намали тежестта на симптомите на настинка с до 50%. Други нейни употреби са за ушни инфекции, за инфекции на синусите и сенна хрема.

Кокосово масло

Кокосовото масло е естествен антибиотик, който помага за лечение на кашлица, кандида, възпаление и дори брадавици. Поради своите антимикробни свойства, кокосовото масло може също така да предотврати навлизането на вредни патогени в храносмилателната ви система. Кокосовото масло също е добър антибиотик поради своите антивирусни и противогъбични свойства.

Екстракт от семена на грейпфрут

Използването на екстракт от семена на грейпфрут започва още през 16 век. По това време този екстракт лекува инфекции на стомашно-чревния тракт. Освен естествените си антибактериални свойства, този екстракт помага да се засили циркулацията кръвта, да се намали възпалението на ставите и да се предпази кожата от UV увреждане.

Четете повече по темата в  tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК