Компанията на Спилбърг подписа договор с Netflix за продуциране на филми

Условията на сделката засега не се разкриват

22.06.2021 | 13:20 Редактор: Юлия Христова
Компанията на Спилбърг подписа договор с Netflix за продуциране на филми

Компанията на Стивън Спилбърг е подписала договор с Netflix за продуциране на няколко филма годишно – нови муниции за стрийминг услугата в битката с конкуренцията.

Многогодишното споразумение надгражда вече съществуващо партньорство – компаниите обединиха сили върху лентата „The Trial of the Chicago 7“ и биографичният филм за Ленард Бърнстейн „Maestro“, който все още е в предпродукция.

Условията на сделката засега не се разкриват.

Netflix е водещият платен стрийминг канал, но компанията търси нови хитове, които да привлекат повече потребители и да позволят на компанията да се отличи още повече на пазара.

Чрез Amblin платформата получава достъп до легендарен режисьор и студио, чиито скорошни хитове включват „Зелената книга“ и „1917“. Спилбърг – 74-годишният режисьор с класики като „Индиана Джоунс“, „Джурасик парк“ и „Спасяването на редник Раян“, е председател на Amblin. Въпреки сделката компанията ще продължи да работи с Universal и други партньорски студиа.

„Нямаме търпение да започнем работа с екипа на Amblin и сме поласкани и развълнувани да бъдем част от тази глава в киноисторията на Стивън“, коментира един от главните изпълнителни директори на Netflix Тед Сарандос, цитиран от investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК