Положителни промени, които ще настъпят, ако откажете кафето

Големите количества кофеин могат да повлияят негативно на здравословното състояние

09.06.2021 | 20:55 Редактор: Жаклина Иванова
Положителни промени, които ще настъпят, ако откажете кафето

Кафето е една от любимите напитки на милиони хора. Повечето от тях се събуждат с него, а през деня поддържат бодростта и настроението си с още чаши от любимата черна напитка. С кофеина обаче не трябва да се злоупотребява и това го знаят дори малките деца. Големите количества кофеин могат да повлияят негативно на здравословното състояние. Затова някои хора се стремят да намалят кафето, други направо го изключват от дневното си меню.

Ако и вие сте решили да спрете консумацията на кафе, вижте какво ще се случи с организма ви.

Кръвното ви налягане може да спадне

Кофеинът е стимулант. Той въздейства на нервната система, а тя от своя страна на сърдечносъдовата. Прекалената консумация на кофеин през деня повишава кръвното налягане. Ако решите да откажете кафето или да го сведете до минимум е много вероятно кръвното ви налягане да спадне с няколко пункта.

Ще спите по-добре

Кафето действа възбуждащо на нервната система. Това повлиява механизмите на съня, особено ако пиете кафе късно следобед или вечер. Спирането на кофеина или неговото намаляване може да повлияе положително на съня ви.

Здравето на зъбите и венците може да се подобри

Кафето е киселинна напитка. С течение на времето то може да допринесе за увреждането на емайла на зъбите и податливостта им към кариес. Киселинността вреди и на венците, тъй като създава условия за възпаления.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Al 2011g
преди 4 месеца
Dig f kam maq sl6 bsp fsi manja lok sala..,, Сигнализирай за неуместен коментар