Съвети за красива кожа през лятото

Нанасяйте редовно слънцезащита

09.06.2021 | 18:23 Редактор: Жаклина Иванова
Съвети за красива кожа през лятото

Лятото е почти тук и нямаме търпение да му се отдадем изцяло - прелестни слънчеви дни, дълги и топли вечери, морски изгреви и залези. Но наред с емоциите, които акомпанират на този прекрасен сезон, има нещо, за което трябва задължително да помислим и да се погрижим. Това е здравето и красотата на кожата ни, която през лятото ще е изложена на много слънце, морски бриз и пясъчни приключения, но и атмосферни предизвикателства.

За да се насладим на вълнуващи изживявания в топлите месеци, следва да спазваме стриктна козметична рутина и грижа за кожата, така че тя да премине през горещите и жарки дни, без да бъде засегната.

Нанасяйте редовно слънцезащита

Една от най-честите грешки, които всеки от нас допуска, е да нанесе слънцезащитен продукт веднъж на ден - повечето пъти сутрин, а през целия ден след това да не поднови грижата за кожата.

Когато обаче прекарваме голяма част от времето си навън, според много дерматолози е препоръчително да се нанася слънцезащитна грижа на всеки два часа, ако кожата се мокри, може би и по-често. Не забравяйте, че водата лесно отмива защитния продукт от кожата и така се намалява значително неговата ефективност. Когато сме на плажа, би било добре да сме стриктни с нанасянето на продукт.

Следете за срока на годност на слънцезащитната си козметика

Тези дати, изписани на опаковката, не са просто формалност, а имат отношение към нашата безопасност. Проверявайте редовно срока на годност на слънцезащитните продукти и след като отворите такъв, следете колко време е безопасно да се използва и не преминавайте ограничителния период. Ако използвате слънцезащитна козметика с изтекъл срок на годност, рискувате да навредите на здравето си, мислейки, че го защитавате. 

Бъдете внимателни с ексфолирането на кожата

Прекомерното ексфолиране може да "оголи“ твърде много кожата и да я направи изключително чувствителна, а през летните месеци това може да доведе до възпаления и слънчеви изгаряния. Избягвайте да ексфолирате кожата повече от 1 път в седмицата през топлия сезон и бъдете особено внимателни с лицето. През лятото кожата на лицето ни е под голям стрес вследствие на горещините и това я прави много уязвима. Грижете се за нея с внимание и обич, за да ви се отплати в замяна с красив и сияен тен.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК