Да отидеш с колело на бала: Мислят се за много готини с модерните коли, не са себе си

Димитър Декилов от Велико Търново вижда нещата по различен начин

27.05.2021 | 14:10 Редактор: Тодор Петров

Абитуриент от Велико Търново отиде на бала си с колело. Целта му е да покаже, че празникът е възможен и без скъпи лимузини.

Димитър Декилов обмислял идеята си да отиде на бал с колело от месеци. Приятелите му отначало били скептични, но учителите и родителите му го подкрепили.  

"Карам колело от малък, много колела съм сменил. Планинско колоездене, ходя на състезания, състезания с маркировка... Идеята ми хрумна още от началото на 12 клас, още тогава си казах, че на моя бал ще отида с колело. Защото всичките ходят с модерни скъпи коли. Като разказах на учители, те казаха, че много яко ще стане", сподели Димитър.

Така на бала си на 24 май той се качва на колелото си с абитуриентския костюм и пристига за официалната церемония по изпращането.

"Исках  да покажа, че трябва да бъдем себе си, защото другите с модерните коли не са себе си. Те искат да са като всички, всичките са еднакви, а аз исках да бъда различен! Техните родители са ги наели за едната вечер и си мислят, че са много готини с модерната кола. Като качих снимки във Facebook, имаше само положителни коментари", каза още Митков.

След вълненията от абитуриентската вечер, младежът вече се подготвя да следва "Педагогика на физическото възпитание", като ще продължи да се занимава с планинско колоездене и футбол.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Денислав
преди 2 години
Браво, момчето! Аз също отидох на бала си със съвсем обикновена кола, даже качихме и класния при мен. Няколко човека от класа ми си бяха наели цяла лимузина със шампанско и хайвер и говореха за това месеци преди това. Но това им беше манталитетът за съжаление - една дива показност и снобария. И до ден днешен не го одобрявам и се сещам с пренебрежение за случката. Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 0
Роро
преди 2 години
Браво момче, перфектен си! С тази показност на дрешки и скъпи коли баловете са абсолютен кич! Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Има един израз. ; На гол тумбак, чифте пищови; Сигнализирай за неуместен коментар
2
11 rate up comment rate down comment 0
Кънчо Путкодеров
преди 2 години
1
14 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години