Над 700 абитуриенти дефилират по червения килим във Велико Търново

Готови са за живота и се надяват да постигнат големи неща

24.05.2021 | 19:05 Редактор: Десислава Атанасова

За поредна година в Търново абитуриентите дефилират като холивудски звезди по червен килим. Тази година 750 зрелостници поемат по новия си път. Първи отпразнуваха своя бал възпитаниците на Гимназията по туризъм, които са най-подготвени веднага да започнат, да практикуват професиите си.

85 абитуриенти от Гимназията по туризъм вчера дефилираха по червения килим в центъра на Велико Търново.

"Парти на макс като за големи ученици, а от утре вече големи хора", сподели Росен Чавдаров.

След незабравимата нощ на бала, зрелостниците се впускат в реалния живот. В Гимназията по туризъм имат практики в реална работна среда като готвачи, сервитьори, аниматори, което им дава висок шанс за реализация.

"Голяма част от тях са участвали в международни проекти, въпреки кризата, която затрудни някои участия", разказва учителят Евгени Коев.

"Готови сме за живота, не всеки, но всеки има план, надявам се, да го изпълним този план и да постигнем големи неща в живота", каза абитуриентът Стефан Мишев.

"Това е краят на училището, но и началото на нов живот, все пак трябва да ставаме по-самостоятелни", сподели Иван Петков.

"От утре се хващам на работа или учене, нямам избор", категоричен е Цветомир Димитров.

ази година 2020-2021 г. беше много благодатна по отношение на наблягане на качеството на образованието, с разкриването на пет STEM - центъра, с превеса на професиите над профилите, всяко училище има свой облик и всяко може да дефилира гордо по червената пътека", посочи Пенка Игнатова, дирекция „Образование“:

Тази година във Велико Търново изпращат 750 абитуриенти при спазване на противоепидемичните мерки.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Интересно решение! Успах! Сигнализирай за неуместен коментар