Добрите сърца: Щастието на абитуриентите в неравностойно положение

Стела иска да следва социална педагогика, а Снежи – да стане татуировчик

26.05.2021 | 14:50 Редактор: Юлия Христова

Преходните жилища в столичния квартал "Горня баня" изпратиха две абитуриентки тази година. С помощта на доброволческата група "Да дарим усмивка“ и други благотворителни организации, за двете деца бяха осигурени дрехи и обувки. Миналата седмица вече ви разказахме за подготовката, а какви бяха емоциите в самия ден на бала.

Първото изпращане на абитуриенти за Александър Малински като директор на преходните жилища в столичния квартал "Горна Баня". Тази година от тях ще си тръгнат две приятелки.

"Искам да ви пожелая да не спирате да се развивате", каза той.

А две дами вече чертаят своя път – Стела иска да следва социална педагогика, а Снежи – да стане татуировчик.

"Татуировката, която искам и желая и е свързана с живота ми е отзад на гърба с двете ми приятелки", посочи Снежи.

Категорични са, че и след като напуснат преходното жилище, искат да останат заедно.

"Приятелството, подкрепата и специалната връзка, която ние имаме... имаме нещо специално, което много малко приятелства се намират. Още повече, че сме различни характери и много малко хора могат да си паснат", твърди Стела.

Наричат себе си "Трите С-та" и са неразделни. А квартирата ще е в София. Преди това обаче е денят за среща с всички, които им помогнаха с рокли, обувки, чанти и аксесоари. Балът на Снежа и Стела е 20-тият за автомобила на Марио Тепов и осмият само за тази година. А Марио е един от стотиците българи, които даряват транспорт за всички абитуриенти, които имат нужда от кола за бала. 

"Това е една задача, която съм поел от 7 години и не съм само аз, ние сме много голяма група от хора. По-скоро е нещо, което аз съм искал да направя като малък, но на мен ми е липсвала такава възможност, защото не съм имал по-хубава кола. Да си съпричастен на бал е нещо, което пожелавам на всеки да го изживее отново", сподели той.

А когато всичко е готово и е време за тръгване, на момичетата им се иска денят да не свършва.

"Днешният ден е много по-красив, отколкото съм очаквала. Такъв никога съм нямала и не знам дали пак ще имам", допълни Снежи.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ваня
преди 1 година