Диетолози препоръчват мляко, боб и кисели краставички за възстановяване от Ковид-19

Д-р Тяги съветва да се ядат шепа орехи, бадеми или тиквени семки за закуска

24.05.2021 | 17:03 Редактор: Жаклина Иванова
Диетолози препоръчват мляко, боб и кисели краставички за възстановяване от Ковид-19

Диетолози посочиха най-полезните храни за възстановяване от Ковид-19. Техните съвети бяха публикувани в индийския вестник "The Pioneer.“

Диетологът Прити Тяги съветва тези, които са преболедували коронавирусна инфекция, да добавят към храненето си по-сложни въглехидрати, като пълнозърнести храни. Освен това тя препоръчва да се яде повече кисело мляко, да се пие настойка от на комбуча, както и да се хапват кисели краставички и боб.

Всичко това, по нейно мнение, ще помогне за възстановяване на чревната микрофлора и укрепване на имунната система.

Също така д-р Тяги съветва да се ядат шепа орехи, бадеми или тиквени семки за закуска, които са богати на омега-3 полиненаситени мастни киселини и които помагат на организма да се възстанови от болести. Орехите също са богати на цинк, селен, протеини и витамин В, които играят важна роля за здравето на отслабения организъм.

Д-р Рохини Патил смята, че след заболяването не трябва веднага да се връщате към обичайния си начин на живот и хранене, предаде БГНЕС.

На първо място д-р Патил препоръчва да спите осем до девет часа на ден, тъй като имунната система продължава да се възстановява след тежката борба с коронавирусната инфекция.

Лекарят съветва да пиете колкото се може повече течност и да избягвате прекомерния физически и психически стрес. Тя препоръчва да пиете вода със семена от чиа и босилек, за да възстановите естествения воден баланс на организма.

Диетологът Андрей Князков назова особено полезен продукт за възстановяване от Ковид-19. Той посъветва хората, които са имали коронавирусна инфекция, да включат пипер в диетата си, особено български. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК