Телата ни се променят по странни начини през лятото

Противно на очакванията - може да се чувствате по-депресирани

17.05.2021 | 10:35 Редактор: Здравко Черкезов
Телата ни се променят по странни начини през лятото

Телата ни се променят през всеки сезон. Те реагират на промени в климата, атмосферните условия, топлината или студа. В тях се случват процеси, които влияят на здравето ни, на енергията и на това как се чувстваме в различните периоди от годината.

Лятото наближава и би било любопитно да разберем как тялото ни се променя през този сезон.

Какви странни промени се случват с тялото през лятото?

През лятото може да имате по-лош дъх

В горещите летни дни се изпотяваме повече, губим повече вода от тялото си. Леката форма на дехидратация, която се случва доста по-лесно през топлия сезон, отколкото през студените дни, предизвиква сухота в устата. Когато в устата има по-малко количество слюнка е възможно бактериите, живеещи в устната кухина да се размножат. Това предизвиква и поява на по-лош дъх през лятото, отколкото през другите сезони.

Ръцете ви може да миришат по-лошо

Изпотяването през лятото засяга много често и дланите. Това може да предизвика лоша миризма, която да усещате по-отчетливо в топлите месеци. Изпотяването създава среда за разрастване на бактерии, които в комбинация със замърсяванията по ръцете могат да предизвикат неприятен мирис. Мийте ръцете по-често.

Може да се чувствате по-депресирани през лятото

Противно на очакванията, през лятото може да се чувствате по-депресирани. Може да мислите, че зимата е депресивен сезон, но през лятото тези усещания могат да се засилят. Според изследване, публикувано в Psychiatry, страдащите от сезонни афективни разстройства се чувстват по-депресирани при смяната на сезоните, особено през лятото в сравнение с настъпването на зимата.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК