Истинска любов или привличане: Как да разберем кое от двете е?

Една двойка трябва да премине през дълбока междуличностна връзка, за да изпита искрена обич

06.05.2021 | 17:17 Редактор: Жаклина Иванова
Истинска любов или привличане: Как да разберем кое от двете е?

Какво е истинската любов? За всеки тя има различно определение. Едно е сигурно – кара ни да се чувстваме различно и уникално. Има разлика между похотта, привличането и привързаността. Според някои западни специалисти по връзките, една двойка трябва да премине през дълбока междуличностна връзка и не само, преди да изпита истинска искрена любов.
И все пак, как да я усетите?

1. Тя е повече от похот. Има разлика между физическото привличане, което обикновено е краткотрайно и усещането, че ни се случва истинска любов. Важно е да разпознаете разликата между тях.

2. Готови сте на риск. Въпреки че сърцето ви може да бъде разбито, усещанията ви за тези взаимоотношения ви карат да се изправите срещу страховете и рисковете и да се отворите напълно към човека, който е развълнувал душата ви.

3. Чувствате се спокойни около този партньор. Когато еуфорията от влюбването започва да уляга, тогава започваме да виждаме повече за личността на другия. Започва фазата на свързване и тогава можем да усетим истинската любов, ако я има.

4. Имате усещането, че сте на прав път. Когато срещнем онази, различната любов, ние усещаме сила в себе си, нещо, което ни подсказва, че сме в правилната посока.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК