Няколко причини да не изхвърляте черупките от яйца

Те са много подходящи за съдове, в които да посеете семена за млади растения

26.04.2021 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Няколко причини да не изхвърляте черупките от яйца

Великден е един от най-светлите християнски празници, който пази една вековна традиция – боядисването на великденски яйца. Това означава, че ще имате и купища черупки, които вероятно ще изхвърлите без да се замислите. Не го правете, защото с черупките можете да направите толкова много неща.

Наторете растенията си

Ако имате градина или отглеждате растения и цветя в саксии вкъщи, яйчените черупки ще са ви от полза. Запазете ги след Великден, защото могат да подхранят с минералите в състава си почвата за вашите растения. Просто ги натрошете на ситно и ги смесете с почвата.

За красива кожа

Пуснете една черупка от яйце в съд с оцет. Оставете да се накисне за 2 дни. С помощта на памучен тампон третирайте различни раздразнения по кожата, зачервявания, акнетични пъпки. Наситеният с минерали от черупката оцет може да помогне за намаляване на тези възпаления и да направи кожата по-красива.

За разсад

Яйчените черупки са много подходящи за съдове, в които да посеете семена за млади растения. Те допълнително обогатяват почвата натурално с минерали, които стимулират поникването.

За премахване на петна от термоси

Любителите на кафето, които носят черната напитка винаги със себе си в термос вероятно знаят колко трудно е да се премахнат петната от кафе от вътрешността на термоса. Можете да използвате натрошени черупки вместо скраб. Смесете ги с топла или гореща вода. Напълнете 1/3 от термоса. Затворете и разклатете много добре. Черупките ще оберат наслагванията, а горещата вода ще допринесе за разтварянето им. След това измийте стандартно, съветва az-jenata.bg.

За да направите кафето с по-мек вкус

Ако сте си купили кафе, което има прекалено кисел вкус и не ви допада, можете да омекотите вкуса му, като го смесите с фино стрити черупки, накиснати предварително в оцет. Черупките са много богати на калциев карбонат, който помага за неутрализирането на киселинността на кафето.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 3
Елжбиета
преди 2 години
Аромата му е хубав,но много силен.Извадих двете пръчици,сега е добре.По-нататък ще пробвам и другите аромати,може някой от тях ще е точно по мой вкус.Иначе, доволна съм от обслужване,всичко до сега е било точно.благодаря Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 4
Непозната
преди 2 години
Къде са ви магазините в Пловдив,ако няма...защо?-искаме Сигнализирай за неуместен коментар