Какви са стиловете на обвързване в любовта?

Според учени, типът привързване започва още в детството ни

26.04.2021 | 15:00 Редактор: Жаклина Иванова
Какви са стиловете на обвързване в любовта?

Какво е усещането ви за любовния ви живот, настоящата връзка, ако имате такава? Имате ли често проблеми, които не знаете как да разрешите?

Ако е така, може би трябва да се замислите какъв е вашият любовен стил на привързване. Според учени, стилът на привързване започва още в детството ни.

Вижте някои от основните типове и как те биха могли да повлияят на любовния ви живот.

Сигурен стил на привързване: Характерен е за хората, които се чувстват уверени в себе си и не се страхуват да се привържат емоционално към партньора си, или да го накарат той да изпитва подобни емоции. Това е показател, че такива личности най-вероятно са били отглеждани в любящи семейства и техните емоционални нужди са били задоволявани.

Всичко това е съществено, тъй като в зряла възраст те виждат предимствата да се сближат емоционално с други хора, не са толкова мнителни, имат способността да поддържат една пълноценна любовна връзка. Също така имат по-високо самочувствие, не преследват партньорите си, но и не бягат от емоционалното сближаване. Знаят, че са достойни и че заслужават да получават всичко хубаво в любовта.

Тревожен стил на привързване: Характерен е за тези хора, които са склонни да се чувстват нуждаещи се във взаимоотношенията си. Много е вероятно те да изпитват страх от изоставяне от партньора им, страх че може да им изневерят или че няма да са достатъчно обичани. Обикновено те са преследвачите. Отличават се и с не особено високо самочувствие. Стилът на тревожното привързване също възниква в детството.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК