Кои са най-честите причини за неразбирателство между партньорите

Изследването е обхванало двойки на 20 и 30 години в Гърция и Китай

15.02.2021 | 06:30 Редактор: Юлия Христова
Кои са най-честите причини за неразбирателство между партньорите

Психолози установиха, че партньорите предпочитат да не са непрекъснато заедно и прилепчивостта е най-големият проблем във връзките, съобщи в. "Дейли мейл".

Изследването е обхванало двойки на 20 и 30 години в Гърция и Китай. Резултатите от него са публикувани в сп. "Еволюционна психология".

Проблемите във връзките никак не са малко. Изследователите са идентифицирали цели 78. Най-честата причина за напрежение обаче е някой да е прекалено зависим от другия. Тя е посочена като проблем от 30 процента от анкетираните 1400 души, повече отколкото са споменали лошия секс, напрежението в службата, или излежаването на партньора.

Жените по-често от мъжете посочват прилепчивостта като недостатък. Господата сякаш страдат повече от проблемите със секса.

Една трета от двойките са казали, че нямат проблеми, но повече от 20 процента са споменали четири или повече, пише "Монитор".

"Многообразието от фактори, които идентифицирахме, свидетелстват за сложността на справянето с напрежението във връзките" - изтъкват Менелаос Апостолу и Ян Ванг.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК