Меган Маркъл и принц Хари бележат началото на края на британската монархия?

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са в състояние да вдъхнат живот на остарялата институция, смята експерт

24.04.2021 | 06:50 Редактор: Жаклина Иванова
Меган Маркъл и принц Хари бележат началото на края на британската монархия?

"Меган Маркъл и принц Хари с гръмките си изявления за институционалния расизъм отбелязват началото на края на британската монархия", заяви кралският експерт Пастернак в ново интервю, цитирано от "Дейли Мейл".

Тя каза, че херцогът и херцогинята на Съсекс са провокирали нещо, което "подкопава основите“, а това по същество ще "промени лицето на Великобритания“ и дори може да свали "архаичната“ монархия.

Според Анна Пастернак вълнението, предизвикано от така коментираното интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, заплашва дългоочакваното възкачване на принц Чарлз на трона. 

В интервю за Vanity Fair кралският експерт отбеляза, че "не е на 100 % сигурна“, че 72-годишният принц на Уелс някога ще стане крал.

Пастернак добави, че обществото не е кой знае колко лоялно към Чарлз, поради което Бъкингамският дворец залага на идеала по отношение на образа на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Само те са в състояние да вдъхнат нов живот на остарялата институция. 

Същата гледна точка се споделя и от британския политик, член на Лейбъристката партия Даян Абът. Тя е уверена, че монархията ще съществува, докато кралицата е жива, но когато тя умре, ще има "голям обществен дебат".

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК