Различна тренировка: По-млада и свежа кожа с лицева йога

Основната цел на този вид йога е да повиши кислорода в кожата

19.04.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Различна тренировка: По-млада и свежа кожа с лицева йога

Много от нас се оплакват от липса на движение по време на пандемията. Заради изолацията вкъщи, доста хора натрупаха излишни килограми. Но и развалиха зрението си. Заради постоянното взиране в електронните устройства и сухия въздух в помещенията, страдат очите. Ето защо, наред с тренировките за по-голяма физическа активност, не е зле да правите и някои за лицето. Например специална йога, предназначена за раздвижване на тази част от тялото.

Чувайки "лицева йога“, сигурно се чудите каква ли мимика трябва да направите, за да изпълните обичайните пози на шавасана. Всъщност терминът се използва, за да обедини упражненията, с които поддържате лицето си по-тонизирано и младо. С тях може да предотвратите увисване и образуването на бръчки, както и да подобрите зрението си.

"Те влияят на кръвообращението, което придава блясък на кожата, намалява стреса и напрежението в лицето“, обясни пред Everydayhealth д-р Елса Джънгмен от Сан Франциско, учен и поддръжник на йогата за лице. 

Тя посочва, че независимо дали са стояли твърде много пред компютъра, много хора са твърде напрегнати и имат нужда от почивка – нещо, което някои упражнения могат да им донесат.

"Основната цел на йогата за лице е да повиши кислорода в кожата, което подобрява работата на клетките“, подчертава дерматологът Дебора Лонгуил. Според нея това е предпоставка за по-млада и свежа кожа.

Лицевата йога действа добре при някои хора за намаляване първите признаци на стареене. Разбира се, за това трябва да се изпълняват конкретни упражнения, казва от своя страна д-р Луси Чен.

Според едно изследване от 2018 г., данните от което са публикувани в JAMA Dermatology, йогата за лице определено действа положително на кожата. В него са взели участие хора на възраст от 40 до 65 години. Те са изпълнявали упражнения в продължение на 30 минути на ден за осем седмици. След това още 12 практикували същите 3-4 пъти седмично, с което се забелязва подобрение в състоянието на скулите им.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК