Йога за отслабване - мисията е възможна

Инструкторката Оливия Йънг препоръчва стила виняса, защото той е по-атлетичен

13.02.2021 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Йога за отслабване - мисията е възможна

Йогата може да не е най-интензивната тренировка за изгаряне на калории, но тя може да ви помогне да свалите килограми, ако това е вашата цел. Йогата може да ускори сърдечната честота, да изгори калориите, да подобри съня и да намали стреса - всичко това помага при загуба на тегло. Числото върху кантара обаче не трябва да е единствената причина, поради която ще започнете тази практика. Освен това си струва да се отбележи, че вашата диета играе важна роля в поддържането на здравословно тегло.

Всъщност упражненията могат да накарат някои хора да консумират повече храна, което може да попречи при загуба на тегло. Според проучване, публикувано миналата година, хората, които са започнали да спортуват, консумират приблизително 90 калории повече всеки ден. Може това да изглежда като незначително количество храна, но учените установиха, че това е достатъчно, за да спре процеса на отслабване.

Въпреки това, йогата е чудесна тренировка за цялото тяло, която може да ви помогне да изгаряте калории и да бъдете по-внимателни към вашата диета. Инструкторката Оливия Йънг споделя какво трябва да знаете, преди да опитате йога за отслабване.

Кой тип йога е най-добър за отслабване?

Ако не сте запознати с практиката, има различни видове йога. Някои от тях се използват за релаксация, докато други са доста интензивни. Оливия Йънг препоръчва стила виняса, защото той е по-атлетичен. Според нея той се базира на кардиото и кара цялото тяло да се движи постоянно.

Може да сте чували, че стилът виняса се нарича още и "поток“, защото движенията се изпълняват заедно. В рамките на този вид йога има различни подгрупи упражнения, включително и силови. За сравнение, хатха йогата се фокусира върху една поза за определено време и включва почивки между упражненията. Преди да започнете с виняса йогата, трябва да се запознаете с пози като "куче, гледащо надолу“, висок планк и ниска лицева опора.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК