4 йога пози, които могат да ви помогнат да намалите тревожността

За повече релакс

10.03.2021 | 06:30 Редактор: Ралица Братанова
 4 йога пози, които могат да ви помогнат да намалите тревожността

Стресът и напрежението понякога могат да завладеят напълно ежедневието ни. Ставаме раздразнителни, не спим добре, храним се нездравословно, нямаме желание за нищо. Незабавно се нуждаем от план за противодействие на напрежението, пише Az-jenata.bg.

Вижте 4 йога пози, които могат да ви помогнат да намалите тревожността, ако се практикуват редовно

Поза "поздрав нагоре“

Застанете изправени, краката са един до друг. Вдишвате и издишвате бавно и дълбоко, повдигайки ръце встрани. Съберете ги изпънати в лактите, допрете дланите им, гърбът е изправен. Направете няколко вдишвания и издишвания и бавно спуснете ръцете в изходна позиция. Направете няколко повторения на тази йога поза.

"Супта Бадда Конасана“ или "поза с обвързан ъгъл“

Легнете на постелка за гимнастика. След това съберете петите си, като се опитате да ги допрете една с друга. Може да си помогнете с ръце за отварянето на бедрата. Ръцете може да разположите встрани от тялото или да са над главата ви. Дишайте дълбоко и равномерно, като се опитайте да се задържите така поне 60 секунди, ако усещате напрежение в бедрата, ако не 5 минути.

Поза "мост“

Друга йога поза, с която може да намалите напрежението и стреса е поза мост. Легнете по гръб на постелка за гимнастика или йога. Краката се свиват в колената, петите остават на пода. Ръцете са покрай тялото. Повдигнете ханша си нагоре, като част от гърба също ще се отдели от пода. Стегнете леко дупето. Задръжте бедрата успоредни на земята. Ръцете може да останат встрани на тялото или да ги съберете изпънати под ханша докато е повдигнат. По възможност останете така в рамките на 30 секунди, след което бавно се върнете в изходна позиция. Направете няколко повторения с кратка пауза между тях.

Поза "протягащо се кученце“

Застанете на колена. Наведете торса надолу, ръцете са изпънати покрай главата, дупето е нагоре. Брадичката сочи леко към гръдната кост. Опитайте се да останете в тази поза 30-60 секунди. Дишайте равномерно и дълбоко. След това бавно легнете по корем на пода. Починете няколко секунди и отново повторете позата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
yoga7
преди 1 година
4 снимки не можахте да направите, умници? Сигнализирай за неуместен коментар