Кои са най-честите сигнали, че имате проблем с комуникацията

И най-успешните връзки могат да се провалят, ако липсва общуване

18.04.2021 | 22:02 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са най-честите сигнали, че имате проблем с комуникацията

Дори най-успешните връзки могат да се провалят, ако в тях няма пълноценна комуникация. Общуването между партньорите в двойката е съществено за стабилността и изграждането на връзката. Нездравословните навици в комуникацията могат да разрушат и най-добрите любовни отношения. А за това си има признаци. Кои са признаците, че имате проблеми в комуникацията във връзката ви?

Ако при всеки спор единият от вас настоява винаги да е прав и не отстъпва, не приема аргументите и гледните точки на другия, това определено се превръща в проблем. С всеки следващ спор този лош навик в комуникацията, който е свързан с непреодолимото его, разрушава бавно и методично отношенията.

Едни от най-лошите признаци на влошена комуникация е вербалната агресия. Ако нямате друг начин да се справите с проблемите си, използвайки нормалната комуникация, вие започвате да се нападате с обиди и подигравки. Още по-лошо е, ако го правите пред други хора.

Градивната критика е необходима за нормалните и здрави отношения в една връзка. Когато критиката минава тези граници, връзката страда сериозно, а това е признак на лоша комуникация.

Признаците на влошена комуникация във връзката не включват само вербалното общуване, но и това на физическо ниво. Ако езикът на тялото ви подсказва, че всеки от вас двамата е затворен в собствения си свят, а наред с това и зрителният контакт помежду ви куца, това говори лошо за комуникацията във връзката.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК