Диетолог посочи кога пълнеем повече и как да се храним

Бережная съветва да не се яде "на крак"

09.04.2021 | 09:20 Редактор: Искра Ангелова
Диетолог посочи кога пълнеем повече и как да се храним

Ирина Бережная, кандидат на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни в интервю за радио Sputnik как да се храним, така че това, което консумираме, да не се превърне в излишни килограми.

Според лекаря появата на нежеланото наднормено тегло се влияе не само от качеството и количеството консумирана храна. Важно е при какви условия се приема храната. Хората, които се разсейват от външни дразнители по време на хранене напълняват много бързо, отбеляза Бережная. Тя обясни защо е необходимо да се храним спокойно и да не гледаме в същото време телевизия.

"Не бива да гледате телевизия или да слушате музика. Това е единственият начин да се насладите на качеството на храната и на вкуса ѝ. В същото време не забравяйте, че трябва да се храните бавно – тогава ще погълнете само нужното на организма ви количество и няма да преядете", подчерта диетологът, цитирана от БГНЕС.

Бережная съветва да не се яде "на крак" или в движение, тъй като в тези моменти хората не дъвчат добре и поглъщат големи хапки, което затормозява стомашно-чревния тракт. Освен това "хапването в движение" много често води до преяждане.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
6 rate up comment rate down comment 1
AHA
преди 5 месеца