Jerusalema: Студенти от НАТФИЗ танцуваха на улицата в подкрепа на лекарите

Само ако сме заедно, можем да се справим, категоричен е проф. д-р Велимир Велев

31.03.2021 | 20:08 Редактор: Здравко Черкезов

В подкрепа на медиците и болните от Ковид-19, студенти от НАТФИЗ организираха флашмоб на популярната песен Jerusalema на улицата.

С танц, любов и много надежда te вдъхват кураж на капитаните в битката с Ковид-19 - лекарите. Младите артисти изиграха флашмоба Jerusalema, за да покажат по своя начин, чрез изкуството, че само заедно можем да се справим с невидимия враг. 

"Да свърши по-бързо цялото нещо и цялата пандемия, за да можем всички да се върнем в нормален ред на нещата и да можем да си поемем обучението обратно, защото наистина много изпускане, а на нас супер много ни се учи", каза студентът от НАТФИЗ Биляна Ангелова. 

Зад вдъхновяващото изпълнение стоят много усилия от страна на студентите и техните преподаватели. 

"Много е тежко наистина. Нашата работа е свързана с реално присъствие. Нашата работа е свързана с общуване. Има определени специалности, където танцът е задължителен, като например в танцов театър. Тези ситуации са ни дадени да се обърнем към нещата, които непрекъснато забравяме, забързани в ежедневието - това е да сме хора, да се държим един за друг, да си помагаме", посочи проф. д-р Велимир Велев.

В танца на надеждата се включват и студенти по операторско майсторство - с цялото си сърце и със своите камери. Заснемането на флашмоба се оказва истинско предизвикателство, защото ситуацията на открито е трудна за контролиране. 

"Използвахме дрон, който ни даде една прекрасна перспектива", сподели преподавателят по операторско майсторство в НАТФИЗ д-р Красимир Стоичков.

И въпреки всички трудности, студентите и техните преподаватели и за миг не се поколебават и отправиха своето послание към лекарите. 

"В каквато и да е ситуация, която е тежка и бедствена в обществото, само ако сме заедно, можем да се справим. Ние ги подкрепяме. Просто воля! Единство и издръжливост! Трябва да минем през това", категоричен е проф. д-р Велев.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК