Навици, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми

Отслабването е трудно, но с правилните действия е напълно възможно

07.03.2021 | 17:40 Редактор: Ралица Братанова
Навици, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми

Отслабването е трудно. Това е известно на всеки, който се е борил с този проблем през живота си. Също така известно е, че краткотрайните диети не дават резултати, поне не и в дългосрочен план. Ето защо е от огромно значение по-скоро да промените навиците си, което да се превърне в начин на живот, отколкото да спазвате диета, с която да постигнете резултати, а скоро след това да ги изгубите, пише Az-jenata.bg.

Ако имате следните навици всеки ден и ги поддържате като начин на живот, отслабването ще се случи по-лесно. Ето кои са тези работещи навици.

Планирайте храненията

Когато сте разчели подробно менюто си, вие ще знаете какво точно влиза в устата ви. Предварителният план ви дава възможност да проследите балансирания прием на протеини, мазнини и въглехидрати. Освен това в плана ще включите междинните закуски, които често са проблем, когато сте навън и сте активни и заети. Това ще ви предпази от посягане към вредни готови храни, а и ще оптимизира пазаруването ви.

Похапвайте междинни закуски

Междинните закуски са важни за поддържането на метаболизма и нивата на кръвна захар. Те обаче задължително трябва да са здравословни, балансирани, да включват полезни протеини и сложни въглехидрати. Ако се храните със здравословни храни през останалото време, намалили сте калорийния прием, но решите да си позволите вредни и калорични междинни закуски, успехът ви е обречен на провал.

Отделяйте време за храненето

Не се хранете на крак. Направете храненето ритуал, в който да се съсредоточите върху бавното хранене и достатъчно доброто сдъвкване на храната. Така стресът се намалява, усвояването на хранителните вещества се подобрява и метаболизмът се засилва.

Не пазарувайте гладни

Когато отидете прегладнели в магазина е напълно нормално да ви се прииска да посегнете към чипса, картофките, поничките и онези сладки неща, които да складирате в шкафа си със запаси. Не го правете, защото това ще ви провали по пътя към постигане на здраво тяло и красива фигура. Пазарувайте, когато сте сити и не сте склонни да посягате към вредните храни.

Винаги закусвайте

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да съдържа здравословна смесица от протеини, ненаситени мазнини, фибри и сложни въглехидрати, които да ви осигурят енергия за целия ден и да дадат тласък на метаболизма.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК