Полезни и лесни маски за намаляване на бръчките по челото

С тях можем да повлияем на еластичността на кожата

26.02.2021 | 13:13 Редактор: Ивет Арабова
Полезни и лесни маски за намаляване на бръчките по челото

Бръчките по челото са едни от най-омразните за много жени, защото са доста видни. Понякога могат да са доста дълбоки. Тези бръчки могат да се появят още в млада възраст преди изобщо да става въпрос за стареене. За да направите бръчките по челото по-малко видими, можете да опитате някои ефективни домашни маски, с които да повлияете еластичността на кожата.

Банани

Бананите са прекрасен плод, подходящ за изглаждане на бръчките по челото. Те съдържат ценни витамини и минерали, както и естествени масла, които проникват в дълбочина и придават блясък и стегнатост на кожата.

Намачкайте половин банан до получаване на гладка паста. Нанесете го върху челото. Оставете да престои 20 минути. След това само изплакнете. Не се налага измиване с измиващ продукт.

Цитруси

Цитрусовите плодове съдържат витамин С в големи количества, както и киселини, които имат свойството да ексфолират кожата. В тях се съдържа и важният за нея витамин Е, който ѝ придава гладкост и младост.

В купа смесете 1/4 пресен портокалов сок и добавете малко брашно, колкото да се получи кремообразна смес. Нанесете пастата върху челото. Оставете да престои 20 минути и изплакнете само с топла вода.

Естествени масла

Кокосовото масло, зехтинът са естествени масла, които подхранват в дълбочина кожата, хидратират я и подобряват нейната еластичност. Това помага за намаляване видимостта на бръчките по челото.

Нанесете малко зехтин или кокосово масло върху челото преди лягане. Оставете да престои през цялата нощ за най-добър ефект. Преди това масажирайте няколко минути, за да помогнете на маслото да попие и да навлезе по-навътре в кожата.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК