Не вярвайте на всички митове за бръчките

Много жени имат недостатъчна информация за това как да почистват лицето си, за да е здраво и младо

16.01.2021 | 09:30 Редактор: Радостина Димитрова
Не вярвайте на всички митове за бръчките

Отпускането на кожата и нейното състаряване са естествени процеси, които се наблюдават при всички нас с течение на времето. Колкото и да не ни се иска, в един момент се поглеждаме в огледалото и установяваме, че имаме бръчки, в друг – че имаме все повече фини линии. Но можем ли да спрем това?

Каквато и козметика да ползваме, на каквито и процедури да се подлагаме, няма как да стопираме появата на бръчки, но все пак може да забавим поне малко техния ход. За това допринася и грижата за кожата, която понякога не е последователна или е по-скоро грешна. Причината е, че много жени имат недостатъчна информация за това как да почистват, подхранват и овлажняват лицето си, за да е то по-здраво и младо.

Кои са най-често срещаните митове за бръчките и можете ли да им се доверите?

#1. Бръчките зависят от гените

Истината: Наследствеността може да бъде лек фактор, допринасящ за състаряване на кожата, но слънчевите лъчи играят основна роля за промяната в нейното състояние. Вредните UV лъчи могат да я съсипят, ако не се ползва редовно слънцезащитен крем.

#2. Хората с мазна кожа имат по-малко бръчки

Истината: Не си мислете, че сте застраховани, ако имате по-мазна кожа. Възможно е по някои части от лицето, които са по-сухи, да нямате толкова бръчки, но за сметка на това там пъпките да изобилстват. Освен това няма категорични доказателства по въпроса.

Ако кожата ви е мазна в Т-зоната или брадичката, обърнете внимание на другите части и ползвайте специална козметика за тях, за да не е прекалено суха. В случай, че в нея няма достатъчно влага, тя също може да загуби еластичност и да се състари.

#3. Колкото повече продукти против бръчки ползвате, толкова по-хубава кожа ще имате

Истината: Не бива да се доверявате и на този мит, защото рискувате да ползвате твърде много кремове и други продукти, пълни с агресивни съставки. Те не само ще ви струват скъпо, а и ще доведат до странични ефекти като парене, зачервяване, лющене и други. Затова не прекалявайте с нанасянето на повече от един продукт срещу бръчки.

Четете цялата статия в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК