Напитки, които поддържат кожата ни бляскава и без бръчки

Важно е те да съдържат антиоксиданти

27.07.2020 | 23:20 Редактор: Ивет Арабова
Напитки, които поддържат кожата ни бляскава и без бръчки

Блестяща, здрава и еластична кожа без бръчки е мечтата на всяка жена. Красотата идва не само отвън, но и отвътре. Важно е да подхранваме кожата си с достатъчно количество течности, за да е хидратирана, както и да ѝ доставяме нужните хранителни вещества и антиоксиданти, които да се борят със стареещите и възпалителните процеси.

Кои са най-полезните напитки за кожата, които я правят млада, здрава, бляскава и жизнена?

Вода

Водата си остава най-добрата напитка сред всички. Напълно естествена и натурална, тя е течността, от която тялото ни се нуждае всеки ден. Достатъчното пиене на вода осигурява добра хидратация, от която тялото и кожата се нуждаят. Пийте по 2 литра вода на ден за сияйна кожа.

Чай

Чаят е много богат на антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали в организма, причиняващи стареене и злокачествени формации. Антиоксидантите са необходими на кожата, за да бъде предпазена от бръчки и фини линии. Черният, зеленият, белият чай са все напитки, които трябва да присъстват в натурална и неподсладена форма в ежедневната ви рутина за красива кожа.

Матча

Японският зелен чай матча е невероятно богат на антиоксиданти. Той има изключително мощни ползи за кожата. Матча се прави от стрит на прах зелен чай, който се разтваря в гореща вода. Може да се нанася и външно под формата на мека паста върху кожата. Има регенериращи свойства, подхранва и предпазва от ранна поява на бръчки.

Червено вино

Червеното вино е богато на флавоноиди, които са антиоксиданти. В него се съдържат още танини, които също са антиоксиданти по рода си. Червеното вино в малки количества помага на кожата да върне блясъка си, да бъде жизнена и гладка със сияен ефект.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК