За първи път: Ниагарският водопад в цветовете на българското знаме за 3 март

Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто

20.02.2021 | 11:30 Редактор: Радостина Димитрова
За първи път: Ниагарският водопад в цветовете на българското знаме за 3 март

За първи път в историята Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник по повод Националния празник на България. Инициативата едно от най-красивите природни явления в света да грейне в бяло, зелено и червено е единствена по рода си до днес и ознаменува важен юбилей от навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада. Това съобщиха от МВнР.

Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

Светлинното шоу на 3 март ще може да се наблюдава между 22:00 и 22:15 часа канадско време (05:00 – 05:15 часа в България) както от канадския бряг, така и от САЩ. То може да бъде проследено и на живо във Facebook страницата на генералното ни консулство в Торонто  - https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн. 

Снимка: Пресцентър, МВнР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК