Честото хранене с малки порции не е подходящо за всеки

При някои хора по-добре се отразява храненето в определени интервали от време

05.02.2021 | 13:20 Редактор: Юлия Христова
Честото хранене с малки порции не е подходящо за всеки

Един от най-разпространените съвети за диетите за отслабване е да се храните на малки порции по няколко пъти на ден. Според редица схващания това е по-добрият начин да свалите излишните килограми, отколкото да се храните по три пъти на ден.

Но този съвет може да се окаже неподходящ за всеки. Броят, видът и количеството на храненията зависят много от индивидуалните особености, генетичните характеристики, наличието или не на здравословни проблеми, предпочитанията ви, графика ви.

Според експерти от Харвард храненето на малки порции по няколко пъти на ден може да ви помогне да отслабнете, защото е по-малко вероятно да почувствате глад, когато интервалите между храненията са по-кратки. Това може да ви предпази от посягане към калорични и вредни храни. Шансовете да консумирате повече плодове и зеленчуци при такъв тип режим на хранене също са по-големи.

Съществуват много митове за честото хранене в малки количества, свързани с това, че е по-здравословно, че контролира кръвната захар и метаболизма, че предпазва от скокове на инсулина. Според healthline.com обаче нито едно от тези твърдения не е доказано със стабилни доказателства, тъй като всеки тип хранене работи при различните хора според индивидуалните им особености.

При някои хора по-добре се отразява храненето в определени интервали от време, като през останалото време не се приема храна или така нареченото периодично гладуване.

Цялата статия четете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
anonimen
преди 3 години
perfekto i tatko mi prigotvyase takava porciya kato byah malak Сигнализирай за неуместен коментар