Бананите са подходящи за диета, намаляват апетита

Важно е обаче да не се прекалява с консумацията им

29.01.2021 | 15:05 Редактор: Ивет Арабова
Бананите са подходящи за диета, намаляват апетита

Всекидневната консумация на свежи плодове и зеленчуци благоприятства нашето здраве и фигура. Обичате ли да хапвате банани? Ароматните плодове могат да бъдат подходящи за отслабване, ако не прекаляваме с тяхната консумация. Вижте защо да ги направите част от вашата диета:

Източник на енергия

Когато искаме да свалим излишните килограми и да поддържаме добра форма, знаем, че е важно да спортуваме редовно и да се храним здравословно. Бананите са сред предпочитаните за консумация плодове от много активно спортуващи.

Те засищат глада за сладко, бързо допълват енергийните нива преди и след спорт, имат сравнително нисък гликемичен индекс. Бананите са богати и на минерала калий, който намалява риска от мускулни крампи. 

Могат да помогнат за намаляване на апетита

Бананите съдържат така нареченото устойчиво нишесте, което служи за храна (пребиотик) на добрите бактерии в червата. По този начин се синтезират съединения, за които е установено, че потискат апетита. Устойчивото нишесте, според някои изследвания, може да подобри инсулиновата чувствителност, да ни осигури ситост. Въпреки това не бива да се прекалява с консумацията на храни, съдържащи скорбяла, като бананите, защото дори и най-полезните не са панацея за отслабване.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК