Лунната диета - кога са фазите ѝ и какво да консумираме?

Тя помага на тялото да елиминира голяма част от токсините и излишните течности

02.02.2021 | 11:38 Редактор: Искра Ангелова
Лунната диета - кога са фазите ѝ и какво да консумираме?

Кога е вашето време от месеца за започване на детокс режим? Началото на седмицата, а може би началото на новия месец? Истината е, че не бива да отлагаме промяната, ако тялото ни подсказва по някакъв начин че досегашният ни модел на хранене не му понася.

Запек, подуване и газове в корема, подпухналост в лицето, задържане на излишни течности, умора, чест апетит за сладкиши, вяла кожа... Време е за рестарт. Лунната диета е подходящо начало на едно по-здравословно хранене.

Диетата се състои в режим, който трябва да следваме 24 часа след началото на всяка лунна фаза. В рамките на това време се консумират само вода, билкови чайове и плодови и зеленчукови фрешове. Някои понасят с лекота тези разтоварващи дни, докато за други е по-трудно. Те биха могли да хапнат свеж плод или зеленчук, да си направят бистър зеленчуков бульон.

Не се консумират подправки, мед, алкохол, тестени изделия, млечни храни, меса. Лунната диета помага на тялото да елиминира голяма част от токсините и излишните течности, предава az-jenata.bg.

След края на фазата е важно да продължите да се храните с полезни храни. Включете постепенно варен картоф, бульон, малко риба, пилешко месо, свежи салати. Когато ви се хапва нещо сладко може да замените лакомствата със сушени плодове без добавени захари и палмови масла, с малко ядков тахан или масло, към които също няма добавени овкусители.

Намалете пакетираните храни, тестените изделия и още на първата седмица ще забележите, че се чувствате много по-добре. Не мислете, че следвате диета, а че се грижите по-добре за себе си. Разбира се, понякога се поглезете с малко тъмен шоколад. Спортувайте редовно, това ще ви мотивира допълнително.

Ето и фазите на Луната за февруари:

- 4.02.2021 г. – 19:42 часа – последна четвърт;

- 11.02.2021 г. – 21:11 часа – новолуние;

- 19.02.2021 г. – 20:06 часа – първа четвърт;

- 27.02.2021 г. – 10:36 часа – пълнолуние.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК