Невероятните ползи за здравето от ежедневната консумация на овесени ядки

В тялото ви ще настъпят страхотни промени

12.01.2021 | 23:50 Редактор: Ралица Братанова
Невероятните ползи за здравето от ежедневната консумация на овесени ядки

Овесените ядки са храна с невероятни свойства и ползи за здравето. Те са изпълнени с полезни растителни протеини, мазнини и здравословни въглехидрати. Ако ги консумирате всеки ден, в тялото ви ще настъпят някои страхотни промени. Ето какви.

Ще почувствате полезните свойства на антиоксидантите в тях

Овесените ядки са суперхрана, защото съдържат полезни антиоксиданти в големи количества. В овесените ядки се намират 20 уникални полифенола, които имат свойството да намаляват възпаленията в тялото, да понижават риска от рак, да се борят с оксидативния стрес и да подобряват работата на сърдечносъдовата система.

Ще се заредите с важни хранителни вещества

Според проучване от 2012 година, цитирано от thelist.com, овесените ядки са прекрасен източник на здравословни растителни протеини. Само в една малка порция овесени ядки се съдържат важни протеини, бавноразградими въглехидрати, желязо и витамини от група В. Всички те допринасят за подобряване на сърдечносъдовата функция, понижават холестерола, контролират кръвната захар.

Ще имате повече енергия

Овесените ядки са богати на желязо и витамини от група В. В комбинация с фибрите в тях овесените ядки дават много енергия. Желязото е важно за пренасянето на хемоглобина чрез червените кръвни клетки, за да може тялото да произвежда повече енергия.

Всички невероятни ползи вижте на  Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК