Специалист съветва как да избегнем косопад през зимата

Носете шапка, за да се предпазите от сняг, вятър и дъжд

11.01.2021 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Специалист съветва как да избегнем косопад през зимата

Косопадът е проблем за много хора, появяващ се най-често през лятото и по време на късна есен. Но има и доста случаи през зимата, което ни кара да вземем по-сериозни мерки в грижата за косата през този сезон. Ако забележите, че възглавницата сутрин е пълна с косми, те остават по четката или дрехите ви, докато работите, е добре да се погрижите по-сериозно за вашата коса.

Как да предотвратите косопада през зимата?

1. Носете шапка

"Покрийте косата си, за да я предпазите от сняг, вятър и дъжд“, казва дерматологът д-р Анджела Фипс и уточнява, че лошите метеорологични условия през зимата правят косата по-податлива на накъсване и косопад.

2. Използвайте овлажнител

Някои хора въобще не ползват балсам за коса. Смятат, че на тях не им е необходим, но през зимата овлажняването на космените фоликули и скалпа не бива да се пренебрегва.

"Отоплението в закритите помещения прави въздуха вътре много сух, отнемайки влагата от косата ви. Овлажнителите помагат за хидратацията на косата, като предотвратяват косопад и загуба на блясък", казва още лекарят. Ето защо трябва да ползвате балсам за коса поне веднъж седмично.

3. Редовно подстригване

Някои хора не се подстригват цяла зима, за да имат по-гъста и дълга коса, която "да им топли“ през зимата. Но това не означава, че няма да имат косопад, напротив. Д-р Фипс коментира, че косата трябва да се освежава с ножиците на всеки четири до осем седмици, за да бъде здрава.

"Вземането на поне един сантиметър ще отнеме сухата и цъфтяща коса“, казва още специалистът.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК