"Успехът не учи на нищо" - правилата, които Бил Гейтс следва

По-добре е детето да се застоява пред компютъра, отколкото пред телевизора, твърди той

06.01.2021 | 11:55 Редактор: Юлия Христова

Списание "Esquire” публикува някои от основните правила на основателя на “Майкрософт” Бил Гейтс. Не съм арогантен. Точно обратното. Меланхоличен съм. Аз съм учтив и смирен.

Да предположим, че добавите две години към живота ми, при условие че отида в бизнес училище. Не мисля, че бих могъл да направя нещо по-добро.

Да харчите разумно пари е също толкова трудно, колкото и да ги печелите. В бъдеще планирам да се занимавам със смислено раздаване на пари, ако, разбира се, все още имам какво да раздавам.

Бизнесът е страхотна игра: постоянна конкуренция и минимум правила. А победата в тази игра се измерва в пари.

Трябва да кажа, че съжалявам президента на Съединените щати. Моето име често е в копилиста на писмата, които му изпращат. Мисля, че за него е още по-трудно да се справи с имейлите си, отколкото за мен.

Успехът не учи на нищо. Той само убеждава умните хора, че трудно могат да се провалят.

Наскоро отидох на ресторант. Един мъж дойде при мен и започна да ми иска пари. Смутих се много. Тогава той ме помоли да погледна страницата му в Интернет. Не знам дали имаше такава или не, но толкова ми хареса тази алтернативна молба, че дадох на човека пет долара.

Животът става много по-забавен, ако подхождате творчески към всички негови предизвикателства.

Изненадващо, Мелинда (съпругата на Бил Гейтс) ме помоли да се оженя за нея. Това е много странно, защото абсолютно противоречи на моите рационалистични разбирани за брака.

По-добре е детето да се застоява пред компютъра, отколкото пред телевизора.

След няколко години компютрите ще имат личност и вероятно идиосинкразия. Те ще разберат вербални команди. Те дори могат да проявят съчувствие, когато сме разстроени. Но това не означава, че наистина ще могат да мислят… засега.

Не обичам конференции на екзотични места. Усещането ми е, че колкото по-хубаво е мястото, толкова по-малко работа се свършва, твърди Бил Гейтс, пише БГНЕС.

Когато бях млад, исках да бъда най-добрият шахматист в света. Исках партньорството между IBM и Microsoft да оцелее в полза на всички, но и това не се получи. Има хора, които исках да наема на работа, но не успях. Като цяло в живота си имам достатъчно разочарования. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
този не му е чиста работата ! Сигнализирай за неуместен коментар