Трябва да оставите зад себе си тези 4 неща през новата година

Опитайте незабавно да се отървете от вредните навици

05.01.2021 | 12:12 Редактор: Тодор Петров
Трябва да оставите зад себе си тези 4 неща през новата година

Винаги има по нещо, което оставяме зад себе си – контакти, старите вещи, които не са ни необходими... Така трябва да направим и с лошите навици, които само ни вредят. 

Вижте с кои 4 е добре незабавно да се разделите.

Сурова критика към себе си

Самокритиката е важна, дори е полезна, но когато я има в малки дози. Тя ни помага да останем стъпили на земята, да бъдем по-осъзнати. Но ако вие винаги упреквате себе си, не се радвате пълноценно на успехите, които постигате, не умеете да виждате силните си качества и да ги развивате, да се гордеете със своите добри страни, тогава вие сами си вредите. 

Твърде много самокритичност може сериозно да навреди на вашето самочувствие и развитие като личност, на връзките, които създавате. Това ви прави плахи и ви спира да разгърнете своя потенциал, предупреждава Az-jenata.bg.

Често се тревожите за това, което хората мислят за вас

Винаги ще има някой, който съвсем целенасочено ще иска да ви засегне, да каже уж нещо неволно или ще се опита да ви манипулира, че думите му са били градивна критика, а не обратното. 

Ако непрекъснато мислите за това как другите хора ви възприемат и какво смятат, че е правилно за вас, значи живеете живота си по грешен начин. Не трябва да се съсредоточавате върху правенето на неща, които смятате, че трябва да правите, за да ви възприемат другите добре. 

Излезте от зоната си на комфорт

Нашата зона на комфорт ни дава сигурност или поне така си мислим. Всъщност, оставането в нея за дълъг период от време е нездравословно. Това ни спира да откриваме нови възможности, да се радваме на живота по нов начин.

Не стойте в миналото

Един от най-лошите навици е този, който позволява на нашето минало да ни обгърне като гъста мъгла и да ни мачка всеки ден. Може би сте били наранени от някого, преживели сте провал, допуснали сте някои грешки, от които се срамувате. Оставете тези неща в миналото и простете на себе си и на тези, които са се отнесли зле с вас. 

Снимки: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК