Кораб с 20 души на борда е изчезнал в Бермудския триъгълник

Издирването му е продължило 84 часа, но неуспешно

05.01.2021 | 10:07 Редактор: Ралица Братанова
Кораб с 20 души на борда е изчезнал в Бермудския триъгълник

9-метров кораб с около 20 души на борда е изчезнал между Бахамите и Южна Флорида. Издирването му, продължило 84 часа, е безрезултатно, съобщават американската брегова охрана и местните медии.

Корабът Mako Cuddy Cabin е напуснал Бимини (Бахамите) в понеделник в посока към езерото Уърт (Флорида, САЩ). След като не е достигнал дестинацията си в очакваното време, е била алармирана американската брегова охрана, която незабавно е започнала издирването му.

На площ от около 27 359 квадратни километра, "приблизително два пъти по-голяма от Масачузетс", според съобщението на американската брегова охрана, не са открити следи от кораба и от пасажерите, пише "Монитор"

От бреговата охрана призоваха всеки, който има информация за изчезналия кораб, да се свърже с нея възможно най-бързо.

Районът, в който е изчезнал корабът, е в рамките на т. нар. Бермудски триъгълник - площ от един милион квадратни километра море под формата на въображаем равностранен триъгълник, свързващ Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови.

Няколко мита за изчезването на самолети и лодки при мистериозни обстоятелства донесоха зловеща слава на този район, който е една от най-натоварените морски и въздушни транзитни зони в света.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
9 метра и в него 20 души....брях! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Много малък този кораб...9 метра. Сигнализирай за неуместен коментар