България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Силата на думата "Благодаря": Йордан Марков с песен за семейството си

Да бъдем малко по-добри и усмихнати, призова изпълнителят

11.12.2020 | 09:27 Редактор: Радостина Димитрова

Музикална изповед с послание към семейството. За силата на думата "Благодаря" и новия си проект - разказа в "България сутрин" изпълнителят Йордан Марков.

"Сега усетих, че е моментът. В началото на тази година, когато подготвяхме новия спектакъл, се замислих, че моите родители абсолютно винаги са до мен. Те са моите най-големи почитатели, на всичките ми спектакли пътуват заедно с мен. Тази песен е наистина нещо много малко, което да направя за тях", посочи Марков.

Той сподели, че в неговото семейство няма други хора, които да се занимават с изкуство.

"Родителите ми винаги са ме насърчавали и подкрепяли в моя кариерен път и през всичките ми проблеми", каза гостът на Bulgaria ON AIR.

И добави, че преди пандемията денонощно е бил по пътувания, но е имал повече възможност да се прибира вкъщи.

"Сега родителите ми идват повече към София, но ние имаме много силна връзка, едно патриархално семейство сме", каза Йордан Марков.

Текстът на песента "Благодаря" е на Мариета Ангелова, а музиката - на Светослав Лобошки. 

"Отворих частен бизнес, защото с моята професия е невъзможно да се издържаш. Всеки казва, че този сектор е най-засегнат. Всички са засегнати и трябва да се помага кой с каквото може. Отправям апел към хората да бъдат малко по-добри и усмихнати - нека да поспрем за миг и да си дадем равносметка, защото заедно трябва да продължим напред", каза още изпълнителят.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК